ضرورت پيشگيري از عوارض جسمی و یا عصبی در ماه مبارك رمضان با اصول تغذيه اي صحيح
جدی گرفتن روش صحیح تغذیه در ماه مبارك رمضان راه موثر در پیشگیری از عوارض جسمی و یا عصبی می باشد.
تغذیه در ماه رمضان باید به گونه ای باشد كه غذا های انتخاب شده در سحر، افطار، و شام بتواند مواد لازم بدن یعنی کربوهیدراتها، چربی، پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنزیم ها و مواد معدنی لازم را در24 ساعت به بدن برسانند. آشنايي باچهار فاكتور زمان غذا خوردن ،ميزان غذا خوردن ،چگونه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا به سلامت افراد دراين ماه كمك زيادي می کند.در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی، سه مرحله سحر، افطار و شام است که بايد کاملاً از هم مجزا باشندكه یکی از موارد اشتباه غذایی در این مرحله سریع غذا خوردن در وقت سحر است که اثرش بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش خواهد بود. در ماه رمضان بايد به زمان صرف افطار و شام توجه داشت، نبايد بدون در نظرداشتن حجم غذاي خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد، فاصله زماني افطار و شام بايد آنقدر باشد كه در موقع شام خوردن غذاي هضم نشده درمعده نباشد. حجم غذای افطار باید بسیار کم باشد تا قبل از شام خوردن از معده خارج شده و امکان شام خوردن بدون عوارض جانبی وجود داشته باشد. حجم شام نيز باید کنترل شود تا هم امکان خوردن میوه بعد از شام باشد، و نه مشکلی در روند خواب پیش آید، و نه مانعی بر غذا خوردن در وقت سحر شود.یکی از معضلات غذا خوردن بيشتر افراد سریع خوردن غذا است و به هر دلیل که باشد ضرر آن در روی معده بسیار شدید خواهد بود و عواقبی ناگوار به دنبال خواهد داشت. پس در ماه مبارک باید دقت داشت كه وقت طوري تنظیم شود تا غذا خوردن در سحر، افطار و شام با عجله انجام نشود.
یکی دیگر از نکات در مورد تغذیه ماه رمضان توجه خاص به نوع غذای مصرفی می باشد که غذاهایی که ما می خوریم مهمترین فاکتور تعیین کننده سلامتی و بیماریهای ماست، و عاملهاي متعددی مانند نا آگاهي از مواد غذایی، انتخاب غذا در تنوع هاي مکانی-زمانی، تبلیغات تولید کننده ها، و انتخاب بر اساس قدرت اقتصادی در انتخاب نادرست غذایی ما دخالت دارند.