• 1397/02/05 - 09:07
  • - تعداد بازدید: 46
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZdRf

به مناسبت روز جهانی مالاریا

روز جهانی مالاریا

روز 25 آوریل برابر با پنجم اردیبهشت به عنوان روز جهانی مالاریا نامگذاری شده است. همچنین در سال جاری روز جهانی مالاریا مصادف شده با هفتادمین سالگرد ایجاد سازمان جهانی بهداشت و انتظار می رود برنامه های بیشتری برای گرامیداشت این مناسبت ها در سراسر دنیا به اجرا گذاشته شود.

مالاريا از قديمي ترين بيماريهاي شناخته شده می باشد. در سال های نه چندان دور موارد بروز مالاریا به بیش از پانصد میلیون مورد و مرگ و میر سالیانه آن به حدود سه میلیون نفر می رسید. در سال 2016 موارد بیماری به دویست و شانزده میلیون مورد رسید که حدود پنج میلیون مورد بیشتر از سال 2015 می باشد و سبب مرگ و میر حدود نیم میلیون نفر گردیده است. همچنین در این سال بیماری از 91 کشور گزارش شده است.

برآورد بیماری و مرگ و میر ناشی از مالاریا در سال 2016 بر حسب مناطق مختلف سازمان جهانی بهداشت به شرح زیر می باشد.

موارد بیماری

مرگ ناشی از مالاریا

منطقه

194 میلیون

407 000

آفریقا

875 000

650

آمریکا

4.3 میلیون

8200

مدیترانه شرقی

14.6 میلیون

27 000

جنوب شرقی آسیا

1.6 میلیون

3300

غرب اقیانوس آرام

216 میلیون

445 000

جمع

 

با توجه به این نتایج مشخص می شود که آفریقا حدود 90 درصد موارد بیماری و 91 درصد مرگ و میر ناشی از مالاریا را متحمل می شود. به نظر می رسد کشورهایی که دارای مالاریا هستند را می توان در دو گروه قرار داد: کشورهایی که به سمت حذف مالاریا قدم بر می دارند و کشورهایی که بار ناشی از مالاریا در آن ها خیلی زیاد می باشد و متاسفانه در برخی موارد حالت افزایشی هم دارد. البته تلاش ها افزایش یافته و تعداد کشورهایی که قصد حذف مالاریا را دارند افزایش یافته است. در سال 2016 تعداد کشورهایی که موارد بیماری مالاریا در آن به کمتر از ده هزار مورد رسیده است به 44 کشور رسیده است و از سال 2010 شش کشور ارمنستان، مالدیو، مراکش، قرقیزستان، سریلانکا و ترکمنستان موفق به اخذ گواهی "عاری از مالاریا" شده اند و تعداد زیادی از کشورها در انتظار کسب این موفقیت می باشند.

مالاريا از قديم به عنوان يكي از مسائل بهداشتي مهم كشور ما هم تلقي شده و هيج بيماري ديگري به اين اندازه موجب زيان هاي مالي و جاني جبران ناپذير در كشور نشده است. در کشور ما هم به موازات تلاش های انجام شده در سطوح بین الملی اقدامات متعددی برای ریشه کنی یا کنترل مالاریا در طی شش دهه گذشته صورت گرفته است.   

آخرین سند ملی در این زمینه "برنامه حذف مالاريا درجمهوري اسلامی ايران در افق 1404" می باشد. درچشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران كسب رتبه نخست اقتصادي در منطقه هدف گيري شده است. در صورت محقق نشدن حذف مالاريا، علاوه بر تبعات بار بيماري، هم كشور به ظرفيت بهره برداري از توسعه اقتصادي نمي رسد و هم به عنوان منطقه واجد خطر مالاريا با محدوديت تبادلات توريستي، علمي، فرهنگي و تجاري مواجه خواهد شد. از اينرو براي تحقق چشم انداز بيست ساله ضروري است كه هدف حذف مالاريا در كشور محقق شده و پاك بودن كشور از مالاريا از طريق نهادهاي بين المللي (سازمان جهاني بهداشت) بطور رسمي اعلام گردد.

گزارش موارد بیماری مالاریا در سال های اخیر نشان دهنده توفیفات بزرگ برای رسیدن به این هدف می باشد و موارد مالاریا  در کشور با سرعت قابل قبولی کاهش یافته است. ضمن تبریک به متولیان و دست اندرکاران برنامه ملی حذف مالاریا در سطوح صف و ستاد، امیدواریم هر چه سریع تر کشورمان موفق به دریافت گواهی "عاری از مالاریا " از سازمان جهانی بهداشت گردد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت سازمان جهانی بهداشت مراجعه فرمایید:

http://www.who.int/campaigns/malaria-day/2018/en/

  • گروه خبری : دانشکده
  • کد خبر : 30793
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید